Do 14 dnů

Dveřní klika Xesar

EVVA
od 13 787,00 Kč
11 394,21 Kč bez DPH
Volitelné příplatky:
Příplatek dveřní klika Xesar speciální povrch, leštěný nerez2 033 Kč
Příplatek dveřní klika Xesar speciální povrch, leštěná mosaz2 033 Kč
Příplatek dveřní klika Xesar překrytí cylindrické vložky pro europrofil1 585 Kč
Příplatek dveřní klika Xesar překrytí cylindrické vložky pro kruhový profil1 585 Kč
Příplatek dveřní klika Xesar překrytí cylindrické vložky, slepé1 585 Kč
Příplatek dveřní klika Xesar příslušenství Náhradní baterie – 10 ks2 450 Kč
Dveřní klika Xesar13 787 Kč

Dveřní klika Xesar pro jednostranný přístup

Je přístupová komponenta napájená z baterie vhodná pro dveře s plnými křídly i pro prosklené dveře v kombinaci s příslušným zámkem pro prosklené dveře ve vnitřních prostorech. Díky dodržení podstatných požadavků, které příslušné normy kladou na zámky, a díky úhlu otevření dveřní kliky až 40° je dveřní klika Xesar kompatibilní s mnoha evropskými zámky.
Dveřní klika Xesar je vhodná pro běžné zámky dveří s plnými křídly, s úhlem otevření kliky až 40°, se samozamykatelnými zámky pro únikové dveře podle normy EN 179 a pro protipožární dveře.

Optická a akustická signalizace
Dveřní klika Xesar signalizuje události akusticky i opticky. K tomuto účelu se na horní hraně čtecí jednotky dveřní kliky Xesar nachází LED dioda.

Oblast snímání
Snímač čtecí jednotky se nachází na vnější straně dveřní kliky Xesar mezi propojovacím konektorem (logo společnosti EVVA) a LED diodou.

Princip funkce
Venkovní klika dveří je standardně rozpojena – při manipulaci s venkovní klikou se poloha západky nezmění. Při přidržení oprávněného identifikačního média u čtecí jednotky se vnější klika na 5 sekund mechatronicky zasune. Pokud se v tomto časovém intervalu stiskne vnější klika, bude v závislosti na typu zámku unášena západka, případně zámek.
Vnitřní klika dveří je vždy zasunuta a lze ji kdykoli použít. Západka je přitom vždy unášena s ní.
Dveřní klika Xesar je vybavena pamětí událostí, kde je zaznamenáno posledních 1 000 událostí. Pokud je paměť událostí plná, jsou nejstarší záznamy přepsány novými záznamy. Synchronizujte proto události pravidelně, abyste zabránili jejich ztrátě.

Výměna baterií
Výměnu baterií doporučujeme svěřovat pouze vyškolenému odbornému personálu. Jakmile dveřní klika signalizuje stav „Slabá baterie“, doporučujeme provést výměnu baterií co nejdříve. Opakované ignorování signalizace stavu „Slabá baterie“ může mít za následek výpadek dveřní kliky.
Od prvního varování signalizace „Slabá baterie“ je při běžné pokojové teplotě možné provést ještě až 1 000 otevření v průběhu dalších 4 týdnů. Teploty, které se od běžné pokojové teploty liší, mohou proto způsobit dřívější selhání funkce dveřní kliky.
Použití akumulátorů (nabíjecích baterií) není přípustné. Pokud jsou baterie vybité, lze dveřní kliku ovládat již pouze pomocí nouzového zdroje proudu (volitelné příslušenství).

Více informací o chytrém otevírání Xesar naleznete v našich odborných článcích.

Náš odborně vyškolený personál Vám rád a ochotně pomůže s výběrem, proto nás neváhejte kontaktovat.

Dveřní klika Xesar
Nové K dispozici online